Mrms85's Blog

Just another WordPress.com weblog

SelamAt TahuN BaRu Cina February 22, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 4:50 am
saja jer letak tajuk SELAMAT TAHUN BARU CINA..aku tk meraikan pun…just want to wish Happy chinese nu ya to all of my chinese fren..tk kira laa dimana anda berada..smoga tahun baru ni membawa lebih untung n panjang umur…

Sepanjang cuti thn br cina ni..aku bercuti selama 9 hari…(macam aku lak yang nak raya) sepanjang itu..aku penuhi masa dengan pergi kenduri n bersama family tersayang…

13 februari 2010

Sesudah subuh aku bersama abg ipar ku pergi ke tanjung rambutan tuk amik zahar n his fren..huhuh…so dari sana kami bertolak pulang bersama2 ke negeri kelahiran ku KELANTAN.

wah..wah…wah..wah…seronok mike membuta yaa..koi duk drive sorang2..ni tidak ADIL
tak aci betul dia org kan?? siap laa kome nanti..

keadaan trafic yang sgt jam..akhirnya kami smpai di kelantan jam 5 lebih..ptg…terus pi kenduri kawin my fren masa kt skolah dulu2..din..

bersama pengantin lama..AH n Min


14 februari 2010

hari ni aku banyak habiskan masa di rumah ajid tu siapkan hantaran..huhuhuh…satu hari suntuk wat hantaran tu…ni laa hasilnyaaa…walau pun aku penat..tp aku berpuashati dgn hasil kerja last minit aku tu..huhuhu..hope pihak pengantin berpuashati laa yaa..tu jer yang termampu aku buat tuk keje2 last minit..huhuhuh…


15 februari 2010

ni ada sedikit kenangan masa kenduri kawen…..


wif mok


sarah n ajid


abul + ajid + mok + zahar + koyum




bersama anak buah ku yang comeil…wan eizza solehah…

Advertisements
 

TarI TiRanA!!!!!! February 10, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 2:13 am


Antara komen2 yang memberansangkan untuk citer ni..ermmmm…bg aku..cerita ni mula2 syok..sebab banyak part2 kelakar..plg ska bila makcik bella + burn + mohsin…lawak gila…satu lagi part bila tirana + opie + jojie…huhuhhu..best…tk sabar nak tau kesudahan citer ni..neway hope neo tk mati…sebab aku tk suka ash bersama tirana..

 

background image February 9, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 6:15 am

 

Nadiku

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 5:13 am

Khusyuk betul kawan2 aku ni wat keje..kalau di perhatikan suma dapat Anugerah Perkhidmatan Cemerlang..Dah lama aku menahan tuk membuang air kecil..dengan kompiden nya aku melulu pergi ke toilet(muka berkerut2 tak tahan nak buang air kecil..hahaaha)

Dalam asyik aku membuang apa yang patut di buang tu..ada laa aku terdengar satu lagu OST TARI TIRANA ..tak tau laa tajuk apa…aku pun cuba tuk menghafal bait2 lirik lagu tersebut..bergegas ke opis tuk cari lirik n lagu tu..rupa2 nya lagu tu dinyanyikan oleh Sabhi Saddi..penyanyi baru…best2 lagu nya..suara dia pun ok laaaa…suara KISAH KITA
YANG SEHALUS SAHUTAN DI MATA
SEGALA NORMA YANG MELENA KU
PADA AROMA SYURGA KITA
NAN SYAHDU CINTA MENUNGGU
SAYUNYA KERNA AIR MATAMU
chorus
NADIKU BAGAIKAN BERLAGU
NANTIMU HENTIKAN APA BERLAKU PADAMU
YANG KU TEMU
HADIRMU SAMBUTLAH DAMBA DAKAPANKU
SURIA KASIH KITA
YANG BERBISIK GERIMIS SERINYA
SEINDAH FRASA YANG DAMAIKANKU
WALAU SEZARAH AIR MATA
BIARKU KUCUP WAJAHMU
LEBURKAN SAJA IA PADAKU

Sama2 lah menghayati lirik lagu tersebut ya…adiosss


 

jalan2 di PAHANG February 8, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 5:43 am

Jam dinding dah menunjukkan pukul 5 pm..lebih skit laa..mostly staf di opis aku ni dah chow chin chow..nk blk cepat..almaklumlaaa kan..esok cuti..huhuh..aku pun tk kurang hebatnya…tepat jam lima meja aku dah kemas2..tak sabau nk pergi kota damansara..ermmmm esok nya (sabtu) nak pergi kenduri kawen di SG KOYAN..

Sampai dirumah jer ..terus bersiap2 tuk pi kota damansara..tepun si EJA tk dapat2..hangin satu badan..huhuhu..terpaksa laa tepun kak ana..(rupa2nya hr ni 1st day ana keje di tempat baru..tahniah sgt..) aku pun memulakan perjalanan ke kota damansara kol 6.30…..

macam2 aku mengelamun dalam keta…termasuklah ttg dia…DIA..DIADIA..MEREKA..hhahahah….

punya laa pikir macam2..smpai aku tak tau aku berada dimana..smpai laa aku jumpa giant kota damansara..huhuh..tk pernah2 tersesat..tetiba boleh laa plak….huhuhu..smpai umah EJA dalam kol 8.45pm..terus kuar makan ngn kak anan n tunangnya azhar..makan dekat seksyen 6 kota damansara..kedai ikan singgang..sib baik time kami pergi kedai tu tak ramai org..huhuhuh..sabor jer lol…

habis menikmati hidangan makan malam…kami borak-borak tuk perabihkan masa..smpai laa kol 11..si eja ni tk smpai2 gak..kami pun blk terus ke umah..lepak2 tgk tv smbil nunggu EJa..aku nunggu nya smpai laa tertidur..haduihhh…esok pg br laaa jumpa si eja tu….

kol 12 kami gerak dari kota damansara to kl..pi amik kak ana..sian dia kena keje hr sabtu..huhuhunak wat cam ner dah tanggungjawab kan..(ikhlas laa sgt kan)..

pic kat bawah ni plastik jer tu..senyuman pun plastik..tak ikhlas sgt..nak wat cam ner..perjalanan nya jauh..majlis meriah laa kot..kol 4 da habis kenduri..dah siap2 tuk berkemas dah..huhuhu…

Pukul 5.30 ptg..siap2 laa bala tentera suma tuk menuju puncak ke rumah azhar di felda keratong 6…masing2 tak tau jalan..main redah jer lol..akhirnya kami jumpa gak jalan yang di tujui..walaupun agak was2…smpai di bandar jerantut…singgah sana jap kt situ..baru laa teruskan perjalanan ke felda keratong…aduih…badan sakit2..hanya TUHAN saja yang tau..walaupun aku tk drive…lagi penat dri orng yang drive..hahahah..kebanyakan nyaa aku membuta jer…..hahahahah….