Mrms85's Blog

Just another WordPress.com weblog

Cerita pasal kawin…. November 30, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 7:54 am

30 november 2010……arghhhhhhhh tulun..TULUN…TULUN….tak habis2 lagi soalan yang sama dituju pada koi…biarlaaa koi hidup membujang puas2 dulu…br leh pikir pasal kawen..heheheh..lagi pun..koi ni masih muda trang tang tang tang ….my bro pun tk pikr pasal kawen lagi..takkan laa adiknya nk langkah bendol..huhuh..tk sesuai…kalau ada jodoh tk kemana yoep…..huhuhuhuh….kepada kawan2, sedara mara..udah laa tanya koi ttg kawen..penat nk menjawabnyaa… masih lagi nk memikir pasal harta dulu…. rumah pown blom beli lagi…hanya bermanja2 ngn kekasih pujaan hati koi..lady gaga..not this lady gaga …but… this 1.. my dearest lady gaga….

ermmm berbalik pada cerita pasal kawen ni…. kenapa org tanya aku…ramai lagi yang umur atas aku tk kawen2..kalau rajin sgt..pi laa tanya depa..sibuk jer tanya aku..hangin sat..sat jer laaa…kukukukuku…

Image Hosted by ImageShack.us

Advertisements
 

Korean Drama : my GIRL

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 3:26 am

29 November 2010 ermmm..aduh…ghano laa ni..pakat duk kemaruk drama bersiri pulok doh…netup jugok laaa laptop adik kawe tu…siye nyoh laaa..hari2 dok pakat ngadap…tp gak kawe nok wak gano..doh terikat ngn citer2 lagu tu..ish2222… sapo laa hok saloh dale hal ni…kawe, laptop, citer bersiri??? tiada sapa hok buleh jawab..melainkan……

maring..bermula laa episod drama bersiri korea laa pulok…baso dia doh…nok isi masa lapang sgt..gini laa jadi nyaaa…MY GIRl…rama sgt ore dok cito ko kawe..oyak drama siri ni best..lucu laa…so..kawe pun tgk laaaaa ngn budok2 umah kawe..dok laa dlm bilik hok comei tu..kami bujang tiga…melayan keLUCUan citer tu..sememangnya lucu…

male ni sangung lagi beberapa episod..mengikut masa dan kemampuan…huhuhu…jom laye bersama2…

Image Hosted by ImageShack.us

 

Japan Drama : HANA-KIMI November 29, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 3:48 am
Berlalulah masa tak sedar ia berlalu
Gelora di jiwa tak siapa mengerti
Siksanya menghabiskan weekend di tg malim
Sukarnya memendam rasa… kekasih

28 november 2010…10 pm…nasib baikla ada drama bersiri yang boleh aku layan…utk kali ke 4 nya aku layan HANA-KIMI versi jepun..huhuh…citer yang sgt kelakar…best tuk hilangkan rasa borink…12 jam boleh berlalu begitu sahaja.. malam2 tidur lambartttt ..pagi pun bgn lambat laaa..hahaha…

aku ska tgk citer ni bukannya apa..lawak yang ditonjolkan tu sgt menarik perhatian aku..hilang rasa sunyi..layan sengsorang pun sure tk ngntuk laa… kesan2 tambahan yang di buat tu..membuatkan kita teruja tuk menonton sampai laa keakhirnya..waduh2…bisa pusing kepala aku..asyik nonton aja..nk kuar berekreasi ujan..nk pi hot spring sungkai laa kononnya..tp dah ujan…hot dalam bilik jelol…huhuhu…

ni laa peneraju utama hana kimi..
nama betul mereka aku sik tau…nama watak aku tau laa..huhuhuh..
(nakatsu, asyiya mizuki n sano…)



weekend ni hanya menghabiskan masa bersama lap top je..sepatutnya ke putrajaya..tp rupa2 nya my mum dtg sana 4 hb lol….huhuh..tu yang tetiba short..tk tau nk kemana..lepak umah jer lol ngn en own…buhsan tahap dewa laa..

Image Hosted by ImageShack.us
 

UMPC wat hal…adoiii yai… November 26, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 7:47 am

aduhaiii…telah jauh berkelana entah dimana..ada rasa hanya kuntum kasihnya..khabar itu merelakan perjalanannya…..ehhhh melalut laaa pulak koi ni…citer ttg lagu siti ni..aku dgr hot fm pagi td…djnya keeran n FBI …mereka temubual siti nurhaliza ttg siti tarik diri dari ABP..ermmmm..tp kenapa perlu dia tarik diri..sedangkan pencalonan tu bukan dari dia.tp peminat..mentang2 laa dah banyak kali menang..takut kalah kaa..huhuh…tp i tetap sokong ct selamanya..love u ct..muah2..

etcelli bukan aku nk citer pasal siti..tp pasal aku punya kad UMPC rosak..adoi..dah berapa hari kad aku ni susah nak punch in n out..geram tul..wasting my time..i don’t like it..don’t make me angry…i’ll eat u..hahaha..tp tahap kesabaran aku dgn kad UMPC ni sudah melebihi batas…so aku pun tergedik2 pi ke pusat ict..jumpa laa mr pok lwh..yang handle tuk kd umpc ni….

dari kol 3 aku dtg…isi borang…tunggu laa dia masukkan data dalam kad tu..tunggu punya tunggu….smbil2 tu tgk geng2 ict pindah barang..aku just tgk jerlaa..nk tolong..opsss sorry..ermmm…so bored…sambil tunggu sempatlaa aku mengusya FB melalui my new hp…heheheh…thank babe..menemani aku walau diama jua aku berada..hehehe…just love it..FB jer aku mampu layari..yang lain lambat tuk tunggu loading…….aku tgk jam dinding yang terpampang indah di dinding(mestila di dinding..takkan melekat kt tangan aku kowt..) hahaha menunjukkan kol 3.40..OMG..

i’m wasting my time hampir 40 min tuk dapat kan kad UMPC..sib baik ada hamba ALLAH tu perihatin tgk aku menunggu dengan muka kebosanan..pi tanya mr pokleh…datang laaa mr Pokleh …bgtau data tak leh masuk….mmg aku naik hangin laa..terus bla..ptg nnti laa baru aku pi amik..huhuh….aarrrrrhhhhhhhhhhhhhhh…malasnyaaaaa buat sesuatu yang tk habis2 ni……….

balik jer opis..layan lagu ni..syok gak..heheeh..tenang skit jiwa aku..HIDUP ARIEL PETERPAN..HAHAHA

Chrisye feat. Peter Pan – Menunggumu

Didalam sebuah cinta…terdapat bahasa
Yang mengalun indah…mengisi jiwa
Merindukan kisah…kita berdua
Yang tak pernah bisa…akan terlupa

Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..
Aku menunggumu…

Didalam masa indah…saat bersamamu
Yang tak pernah bisa…akan terlupa
Kenangan masa yang…menghancurkan jiwa
Dengan segenap cinta…aku bertanya

Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..

Dalam hati kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Dalam benak kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Masih menunggu….

Bila Rindu ini..masih milikmu…
Kuhadirkan sebuah..
Harus berapa lama…Harus berapa lama…
Aku menunggumu..aku menunggumu..

Image Hosted by ImageShack.us

 

Thai drama: Kaew Tah Pee (The Apple of My Eye)

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 12:33 am

Adoiyai..tak pasal2 aku terikat ngn drama bersiri ni..romantik komedi…i like.hehe…ceritanya mengisahkan tentang seorang jejaka yang tampan tapi syg nya buta telah berjumpa ngn seorang perempuan yang cantik cuba tuk membunuh diri..secara tidak sengaja lelaki yang tampan tp buta ini telah menyedarkan perempuan cantik ittewbahawa jgn cepat give up ngn kehidupan..dari pada sitew terus perempuan chantik ittew tersentap seketika cuma… pelbagai lagi scene2 yang menarik…lucu….sedih.. di paparkan dalam drama bersiri ni…neway ni kali kedua aku tgk… nk tau lebih2 ttg citer ni kena laa tgk sendiri..kalau tak der..leh mintak ngn koi yaaa..huhuhuh.. nnti i burn kan tuk uolz…

inilah antara pelakon2 dalam drama bersiri ni..
rugi kalau korang tk tgk..hehehehe

Jesadaporn Pholdee (Tik) sebagai Chisanu Naresuan
(ni laa hero pujaan malaya)

Khemupsorn Sirisukha (Cherry) sebagai Nathlada
(heroinnya sgt cantik n ayu)

Sakawjai Poonsawas (Aom) as Lady Lerlaksami (Lizzy)
(si jahat….)
  • Worarit Vaijiaranai (Ace) as Pruk


    Primrata Dejudom (Jaja) as Amitada

    Jirayu laoongmanee (Gaw) as Amaj


akhir skali..hero n heroin pasti bersatu…so sweet..hahahaha

 

jumaat 26 november 2010…ermmmm

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 12:05 am

Selamat pagi semua….adoiiiyai…pagi2 jumaat yang cerah lagi indah berseri ni..membuatkan ku lebih ceria..tp sejuk siit…

hari ni bgn awal..coz nk pi hantar cik mar to kl…ermmm KCG jadi milikku sat…hehehe..jgn mara haa…

pagi ni..my boss cuti..apa lagi..ENJOY laaa…heheh tak der laa…gurau2 jer…

song of the day :
ku berjanji karna cinta
by anuar zain….

Kumenunggu getar hatiku
Anganku hanya untukmu
‘Tuk bersama selamanya
Kita berdua

Kau slalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu

reff:
Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

Kau selalu mengisi hariku
Dengan canda dan tawamu
Kurasakan bahagiaku
Untukmu selalu

Kuberjanji karna cinta
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

bridge:
Meraihmu…menggapaimu

(Kuberjanji karna cintaku)
Karna cinta
(Kuberharap karna kasihmu)
Karna kasih
Kuberjanji karna cintaku
Kuberharap karna kasihmu
Selamanya dan tak akan pernah berpisah
Sampaikan nanti

Pernah berpisah

Lagu/Lirik : Nico Ajie Bandy
Vokal : Anuar Zain

pagi tadi bangun titow jer dgr lagu ni..so layan sajorrr…huhuhu….jom pi tazkirah pagi…

hr ni penyampainya kak eira n pengerusi abg ajiz satar..opss bukan satar tap…….ntah laa aku pown tak tau..hahaha

 

SahaBat November 25, 2010

Filed under: abul — mrms85 @ 8:11 am
Aku mempunyai tiga sahabat yang sangat bererti dalam hidupku. Tiga sahabat yang kuanggap lebih dari siapapun yang pernah kukenal.

Suatu hari, ketika dirundung masalah, aku pun mencuba mendatangi sahabat-sahabatku itu…

Sahabatku yang pertama dengan santainya menjawab: “Maaf, aku tidak bisa membantu….”

Aku pun berlalu… cuba menghampiri sahabatku yang kedua. Dia pun menjawab: “Baiklah, aku akan mengantarmu. Tetapi setelah itu selesaikanlah urusanmu sendiri!” Aku pun tercenung, ah… ternyata dia hanya bersedia mengantarku.

Kucuba harapan terakhirku, sahabatku yang ketiga. Belum selesai kuutarakan maksudku, dia sudah menjawab: “aku akan mengantarmu menyelesaikan urusanmu, dan akan menemanimu sampai kapan pun urusanmu selesai…” Subhanallah…

Siapakah sahabat-sahabat itu? Sahabat pertama adalah teman , kita mengenal mereka dan mereka mengenal kita. Tetapi bahkan mereka tidak bisa hadir mendoakan ketika ajal menjemput. Sahabat kedua adalah sanak-saudara, tetangga, dan sahabat karib kita. Merekalah yang (mungkin) akan hadir menemani saat seseorang dikuburkan. Tetapi setelah itu mereka pun pulang.

Dan terakhir, sahabat yang paling penting adalah amal. Dialah sahabat ketiga, sahabat terbaik yang akan menemani hingga kapanpun, bahkan saat tiba hisab nanti.

Selama ini
Kumencari-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci


Bersyukur kini
PadaMu Ilahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui


Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi

KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya…

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan

Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita