Mrms85's Blog

Just another WordPress.com weblog

PHOTO ALBUM : KUANTAN December 14, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 1:23 am

Kenangan kita…..




















lots of love,

Image Hosted by ImageShack.us
Advertisements
 

kuala lumpur di hatiku

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 12:58 am
Kuala Lumpur By Hujan
Dari jauh cari rezeki
Halal di mamah teknologi
Dari jauh datang tuntut ilmu
Jaga langkah mu sini banyak penipu

Bila lalai di awangan
Melayang tanpa graviti
Masapun berlalu disitu

Kuala lumpur – kuala lumpur
Indah tak terkata
Kuala lumpur – kuala lumpur
Engkau kian tercemar
Biar pun kau begitu, hanya kau lah destinasi ku

Sangat sesak tranportasi
LRT ataupun teksi
Murah murah mata rambang
Penjenayah banyak peluang

Bila lalai di awangan
Melayang tanpa graviti
Masapun berlalu disitu

Kuala lumpur – kuala lumpur
Indah tak terkata
Kuala lumpur – kuala lumpur
Engkau kian tercemar
Biar pun kau begitu, hanya kau lah destinasi ku

12 disember 2010… hari ni lepak umah malek..bgn lambat..huhuh…bgn2 gosok gigi turun bawah breakfast…kak yang n suami dah ready nk blk seri iskandar..acu n abg long lak tk join depa..dia join aku n malek nk pi tgk citer HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH… n mereka akan join aku naik ETS ptg nnti tuk blk ke seri iskandar..but aku blk tg malim laa…huhuh… kol 12 masing2 dah bersiap sedia tuk ke OU…

singgah sebentar tuk pi melawat ke studio di tv3..tetiba teringat lagu tv3 yang lama…

“TV3 rangkaian anda
Membawa khabar berita”

Itulah antara bait lirik yang aku ingat untuk lagu promosi tv3 zaman dulu. part ni dinyanyikan oleh amy search, memang best sebab tu aku ingat sampai sekarang. kalau korang nak tahu aku dan tv3 ni tak der kaitan apa2 pun…tv3 tua setahun dari aku…. pelbagai kenangan silam yang aku ingat tentang tv3 ni, dulu dan sekarang memang banyak perubahan yang berlaku. cuma rtm je aku tengok macam tak berubah je, hahah..

sempatlaa mempoyokan diri kt studio berita tv3..with pembaca berita nya..en mior abdul malek…

mengabdikan kenangan depan bangunan tv3..
with abg long n acu paeh..


selesai 1 part…dah tgk hantu kak limah tu…apa lagi..ketawa jer kojernyaaa..huhuhuhu…best la citer tu…ngeh ngeh ngeh….perut ku berbunyi kreook..kreoook..kreookkk… jom makan pizza….



masing masing dah kekenyangan…part 2 bermula..jeng jeng jeng…bawa laa abg long pi jalan 2 ke tugu negara…PATRIOTIK SEKETIKA

Pahlawanku

Pahlawanku
Pergilah berjuang untuk bangsa
Jangan ragu
Namamu tetap dipuja

Biar mati
Sebagai pahlawan yang sejati
Jangan undur
Jasamu kelak bertabur

Selamat kau pergi
Selamat kembali
Dengan hati suci
Dan tak takut mati

Pahlawanku
Menuju ruang ke medan perang
Jangan takut
Sebagai askar berjuang



LOTS OF LOVE,
Image Hosted by ImageShack.us
 

Annyo hasayo KUANTAN…. December 11, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 1:24 am

11 disember 2010…sudah lama tidak ku menjejakkan kaki di bumi kuantan….rindu kenangan di sini…tp banyak sgt ka kenangan nya…padehal dtg sini semuanya sebab kenduri…huhuhuh….10 dec 2010 aku dtg kuantan bersama ngn en malek…dan familynya…cam biasalaah… dtg sebab ada kenduri kawen… ni pengantinnyaaa :




sebelum kejadian diatas berlaku…sebebnarnya peristiwa ni dahulu..huhuhuh… no caption..just pict je ek..


harraz ngn khusyuknya main jongkang jongket..


menangis keseronokan yaa… sabar jer laa ayah nya melayan kerenah anak..


Image Hosted by ImageShack.us
 

servey 2 katanya December 9, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 4:46 am
The rule :*Use Google Image to search the answers to the questions below.
Then you must choose a picture in the first page of results, and post it as your answer.

*The Age Of The Coming Birthday
wahh!! umur aku dah 25 thn ni..huhuhu..cam tak percaya jer..huhuhu

The Place i would like to visit
skang ni teringin sgt nk ke korea selatan…(pengaruh drama bersiri korea sgt)

The Favourite Place

paris van java , bandung…syok wei….

The Favourite Food

dari kecil sampai laa umur aku mencecah 25 tahun..ni laa makanan paling aku ska..huhuhnasi kerabu..best..

The Favourite Things
my hp…

Nickname I Had

tu aku taip bull jer..kalau taip abul lain plak yang kuar nya..huhuh..tp kebanyakannya panggil bull jer..so aku ok sajo..

Name of My Love
ianya bermula ngn huruf tu laa..hehehe

My Hobby


ni laa hobi aku masa aku lapang.hahaha

My Bad Habit
buat mimik muka masa org lain bercakap..tak elok nyaaa

My Wishlist
nk sgt melancong ke korea…hope iany menjadi kenyataan..huhuhu

lots of love,

Image Hosted by ImageShack.us
 

servey katanya

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 4:36 am
4 NAMES my FRIENDS CALL ME:
1) @bul
2) Hasbul
3) ayah teh
4) Bo

4 IMPORTANT DATES in MY LIFE:
1) my besday la. June 06..(060685)hehe
2) 23 disember 2010 my dear dinda’s besday
3) 31 disember 2008 tragis sgt…
4) 1 syawal..hahahaha

4 THINGS i”ve DONE IN THE LAST 30 MINS:
1) edit banner
2) YM wif own
3) buka HRMIS
4) dgr lagu ayat-ayat cinta

4 WAYS TO BE HAPPY :
1) bersama family
2) bersama my best fren
3) bersama dak2 kpdnhep (titiwangsa)
4) makan…patutlaa gemuk..hahaha

4 GIFTS I WOULD LIKE TO RECEIVE :
1) new hp (sony ericson w880i)
2) voucher shopping
3) Perfume hugo boss.
4) kasih sayang

4 OF my FAVOURITES HOBBIES :
1) ym
2) kaco org
3) amik pict manyak2
4) hang out ngn kawan

4 PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION :
1) korea selatan….(pengaruh citer korea)
2) Paris
3) bangkok…
4) london

4 my FAVOURITE DRINKS :
1) Nescafe
2) tea o ais..sedapnyaa
3) tembikai laici
4) Apple

4 THINGS ALWAYS FOUND IN my BAG:
1) Handphone
2) diari
3) charger hp
4) notes

4 my FAVOURITE COLOURS :
1) green
2) Black
3) White
4) Red

my TOP 4 HANGOUTS :
1) My room
2) My friend’s house
3) Any cinema hall
4) Any coffee shop

my TOP 4 LOVE Person :
1) My family
2) my dear lover (dinda)
3) My best friends (malek,boi, Eja,nur,fiza)
4) my ex-officemate (geng2 titiwangsa)

my TOP 4 THINGS :
1) Handphone
2) diari
3) gel rambut..hahaha
4) bantal… Hehe

TOP 4 THINGS SPECIAL TO ME :
1) moromosa…time sejuk leh pelowk..
2) diari
3) hp
4) baju2 ku

TOP 4 REASONS WHY I SHOULD ANSWERED THIS SURVEY :
1) lama tak der org tag
2) dah kena tag..jawab sajor
3) Tak tau nak post aper kat blog
4) Mostly sebab terpakse lah. Hahahah =p

Image Hosted by ImageShack.us
 

Korean Drama : Personal Taste

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 12:16 am

Jeon Jin Ho adalah orang lurus, baik hati n hensem…tapi telah di salah anggap oleh park kae bahawa dia adalah seorang GAY…perkara2 yang berlaku sgt mengiakan bahawa jin ho adalah seorang GAY…dalam pada masa yang sama…Park Kae adalah anak kepada seorang lagenda arkitek..semua org sgt mengkagumi ayah park kae..termasuklah jin ho…jin ho terpaksa menyewa bilik di rumah park kae tuk mendapatkan ilham tentang senibina rumah park kae yang telah di bina oleh ayah park kae…bermacam2 konflik telah melanda kehidupan mereka setelah menjadi housemate…ada scene lawak.sedih….happy…nangis2… so macam2 ada..aku pun tgk drama siri ni blom habis lagi..br episod 9….suma nya ada 16 episod…masih panjang lagi.. jom tgk sama2…hehehe

ni antara pelakon2 nya :


Name: 손예진 / Son Ye Jin (Son Yeh Jin)
Real name:
손연진 / Son Yeon Jin (Son Yun Jin)
Profession:
Actress and model
Birthdate:
1982-Jan-11
Birthplace:
Daegu, South Korea
Height:
165cm
Weight:
45kg
Star sign:
Capricorn
Blood type:
RH+A
Family:
Older sister

Name: 이민호 / Lee Min Ho
Profession:
Actor
Birthdate:
1987-Jun-22
Height:
185cm
Weight:
69kg
Star sign:
Cancer
Blood type:
A
Entertainment Company:
Starhaus Entertainment

Name: 김지석 / Kim Ji Suk
Real name:
김보석 / Kim Bo Suk
Profession:
Actor
Birthdate:
1981-Apr-21
Birthplace:
South Korea
Height:
181cm
Weight:
71kg
Star sign:
Taurus
Blood type:
AB

Name: 왕지혜 / Wang Ji Hye
Real Name:
민지혜 / Min Ji Hye
Profession:
Actress
Birthdate:
1985-Dec-29
Height:
170cm
Star sign:
Capricorn
Blood type:
O
Family:
Older brother


Image Hosted by ImageShack.us
 

Jalan2 perabih pitih…. December 8, 2010

Filed under: Uncategorized — mrms85 @ 3:35 am